Om Galgo SOS

Galgo SOS er en dansk non-profit organisation, som primært arbejder med at formidle adoption og information om galgoer og andre gadehundes forfærdelige vilkår i Spanien, samt yde støtte til de private spanske internater og dyreværnsforeninger.
Organisationen kæmper hundenes sag ved at støtte venligsindede hundeinternater i Spanien og forsøger at påvirke politisk for at få stoppet mishandlingen.

I Galgo SOS arbejder vi særligt på at finde egnede hjem i Danmark til nogle af de tusindvis af galgoer, der er blevet kasseret eller på anden vis endt på internaterne i Spanien.
På det politiske plan arbejder vi sammen med foreninger i bl.a. Tyskland og England, og i særdeleshed også sammen med interessegrupperne i Spanien for at skabe opmærksomhed om problemet.

Samarbejde

Galgo SOS er den danske samarbejdspartner for organisationerne Galgos del Sol i Murcia og 112 Carlota Galgos i Malaga, som begge har hunde til adoption via Galgo SOS.
Ønsker man at støtte dem i det vigtige arbejde, er der masser af muligheder herfor. Man kan naturligvis donere et beløb direkte til organisationerne, men det er også muligt at sponsorere en hund via deres dertil indrettede programmer, eller deltage i "teaming" hvor man donerer 1 EUR om måneden.

Nedenfor følger en kort beskrivelse af de to organisationer, samt links til hundene der kan adopteres og diverse sociale medier.

Galgos del Sol

Galgos del Sol er grundlagt af Tina Wales Solera i 2007, da hun flyttede med sin familie til Spanien. Formålet med flytningen havde intet at gøre med at redde hunde, men Tina kunne ikke holde synet af de mange mishandlede hunde på gaden ud, og besluttede sig for at dedikere sit liv til formålet.

Galgos del Sol startede således i Tinas lejlighed, hvor hun tog efterladte hunde ind, men de løb hurtigt tør for plads. Heldigvis blev hun et par år efter kontaktet af et britisk ægtepar der boede i Spanien, der tilbød at bygge kenneler på deres grund, til at huse de efterhånden utallige hunde. Efter krav fra myndighederne, var hun dog nødsaget til endnu engang at flytte hundene til en ny lokation, hvilket senere blev udvidet med endnu en lokation. Efter nogle år var det ultimativt nødvendigt med et passende sted til de mange hunde.

I 2014 lykkedes det at finde en byggegrund, hvor der kunne etableres et decideret center med dertilhørende tilladelser. Udgifterne til grunden og etableringen blev indsamlet via donationer, og den første kennelblok med plads til 75 hunde og dertilhørende fritløbsområde stod klar i januar 2016. Siden da, er der blevet bygget en tilsvarende kennelblok og fritløbsområde, en reception, et undervisningslokale, beboelse til de fastboende frivillige samt et indhegnet agility-område. Fremadrettet håber Galgos del Sol at kunne samle penge ind til en dedikeret karantæne-bygning og en klinik.

Galgos del Sol har flere end 150 hunde, hvoraf langt de fleste er galgoer. Foruden at rehabilitere hundene og facilitere adoptionerne er de også dedikerede til at oplyse om galgoernes skæbne. De har faste undervisningsprogrammer hvor de underviser på skoler og inviterer skoleklasser ind på centeret, og de sætter jævnligt store billboard-reklamer op, hvor de sætter fokus på problemet for at ændre befolkningens syn på galgoen.
Galgos del Sol har ofte nogle særligt krævende galgo-skæbner, hvor de gør et fantastisk stykke arbejde med genoptræning og rehabilitering, og hjælper således hunde der kan være blinde, har fået skåret ørerne af, mangler et ben eller kan være delvist lammede.
Foruden galgoerne har Galgos del Sol også 40-50 hunde af racen podenco, der lider samme skæbne som galgoerne. Podencoer er således med tiden blevet en voksende del af centeret, da Galgos del Sol træder til, når de dedikerede podenco-rescues ikke har plads.

Klik her, for at se hundene til adoption hos Galgos del Sol

112 Carlota Galgos

I det sydlige Spanien i udkanten af Malaga, ligger en lille perle kaldet 112 Carlota Galgos, en lille non-profit organisation grundlagt i 2006 af engelske Charlotte Del Rio, hendes spanske mand Dioni og deres tre børn Sebastian, Sophia og Nei. Skabt og drevet af kærlighed til dyr og mennesker, uden støtte fra hverken stat eller kommune.
Rehabiliteringscentret er helt afhængig af frivillig hjælp og støtte, og man er aldrig i tvivl om, hvor betydningsfuld hjælpen er, når man møder deres enorme taknemmelighed og værdsættelse. Stedet er så unikt og enestående, så det at kalde det et internat, på en eller anden måde ikke virker fyldestgørende, da det er så meget mere, og af samme grund omtales stedet oftest som ”fincaen” (gården).
Her bor hundene 5-6 stk. sammen, i hyggelige hytter med dertil hørende indhegnet have til hver hytte – såkaldte ”bays”.

Hytterne er indrettet med komfortable senge med masser af tæpper. Der er billeder på væggene, og musik, så man får indtrykket af et helt lille hjem. Haverne er indrettet med både sol og skyggepladser, samt badebassiner i den varme tid, planter og legetøj til aktivering. Om vinteren får hver hund et dejligt lunt dækken på. I fincaen er der ca. 40 hunde ad gangen, hvilket giver et sådant nærvær, at Charlotte kender hver eneste hund helt ind i både krop og sjæl - og i øvrigt aldrig glemmer den igen.
Hver eneste hund er en unik, særlig og individuel skabning og af samme grund gives et navn kun én gang til en hund og navnet er altid nøje udvalgt. Der arbejdes med helt specifik terapi og rehabilitering, og der er fokus på vigtigheden af korrekt ernæring. Rehabiliteringen tilpasses hver enkelt hund og dens fysiske og psykiske behov, og ingen hund bliver sat til adoption før den er 100% klar.
Det er ikke unormalt, at enkelte hunde er i fincaen i op til tre år, inden Charlotte mærker at den er klar.

Charlotte har ry i branchen for at have en helt særlig evne til at matche galgo og adoptant. Udover at alt dette giver de bedste vilkår for hundenes fremtid, så giver det også adoptanterne den styrke, at de ved hvad de kan forvente af den hund de får hjem, og når hunden er i sit nye hjem og man lærer den at kende, kan man altid vende tilbage til Charlotte med spørgsmål eller for at hente vejledning.
Charlotte bærer alle sine galgoer i sit hjerte, og hun er der altid for sine adoptanter. Hele atmosfæren i fincaen oser af omsorg, ømhed, kærlighed og forståelse, som har en nærmest magisk indflydelse på hundene, men også hvert et menneske som lærer fincaen at kende, hvad enten det er på nær eller fjern hold, vil blive draget ind i og fortryllet af denne særlige atmosfære og jo tættere man kommer på, des mere føler man at blive en del af en familie og man kommer ind i et netværk, hvor der knyttes stærke bånd på tværs af landegrænser og nationaliteter.
Man bliver en del af 112 Carlota Galgos-familien. Kommende adoptanter vil være velkomne til at besøge stedet efter forudgående aftale med os. Charlotte laver et vigtigt oplysningsarbejde i Spanien, på bl.a. skoler og institutioner, og udbreder oplysning om galgoens forfærdelige skæbne i sit eget hjemland.
Særligt er der fokus på at ”omvende” den yngre generation, således at de ikke gentager deres forældres generations uretfærdighed imod galgoen. Der kæmpes for at galgoen kan blive certificeret som kæledyr i stedet for kun at blive set som et brugsredskab. Derfor sætter Charlotte en stor ære i, at finde gode spanske familier til nogle af hundene, således at galgoen også bliver synlig i det spanske gadebillede.

112 Carlota Galgos er støttet af Essential Foods Charity-program.

Klik her, for at se hundene til adoption hos 112 Carlota Galgos